Torsk i kremet saus
Ingredienser:
4 porsjoner
500 g torskefileter
200 g frosne erter
2 store never fersk spinat
2 hvitløksfedd
150 g kremost med urter (Philadelphia urter eller Snøfrisk dill & sitron) om du vil lage den helt ren (ikke ultraprosessert) velger du Snøfrisk)
1 dl matfløte
1 sitron (saft + litt skall til topping)
Pasta etter ønske
Salt og pepper
En fiskemiddag barn faktisk spiser opp uten å mokke! Enkel og sunn middag i en hektisk hverdag er gull verdt!
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 °C.
Legg torskefiletene i en ildfast form. Ha over erter, spinat og hvitløk.
Ha kremosten over og hell over fløten. Krydre med litt salt og pepper.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, til fisken flaker seg lett.
Kok pasta mens formen står i ovnen.
Ta ut formen, bruk en gaffel til å «krakke opp» torsken og rør alt sammen.
Vend inn pastaen og press over sitronsaft
Tips:
Hvis barna er skeptiske til «grønne ting» – miks ertene inn i sausen med stavmikser før du blander alt sammen. Da får du en supersmooth, grønn og barnevennlig saus