Sticky Kyllingbowl

 

Ingredienser:
2 vokse + 2 barn

  • 500 g kyllingfilet

  • 2 ss maizena

  • ½ ts salt

  • ½ ts pepper

  • 1 ts paprikakrydder

  • 2 hvitløksfedd

  • ½ agurk

  • 1 pose soyabønner

  • 1 avokado

  • ½ mango

  • 2 stilker vårløk

  • Sesamfrø

  • + stekte eggnudler som sprø topping om ønskelig

Saus:

  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • 2 ss brunt sukker

  • 1 ss honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss riseddik

  • 3 ss soyasaus

En kyllingmiddag som faktisk forsvinner fra tallerkenen! Enkel, frisk og smakfull middag som hele familien liker – perfekt i en travel hverdag.

Fremgangsmåte

Sticky kyllingbowl med mango, avokado og soyabønner!

  • Start med å sette risen på kok.

  • Del kyllingen i biter (jeg brukte ferdig oppdelt lårfilet).

  • Bland maizena, salt, pepper og paprikakrydder i en bolle.

  • Ha kyllingen og finhakket hvitløk i bollen og bland godt.

  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en liten skål.

  • Stek kyllingen raskt på høy varme til den nesten er gjennomstekt.

  • Tilsett sausen og la den koke inn til den blir litt karamellisert.

  • Kutt opp grønnsakene, kok soyabønnene og fordel alt på tallerkener.

  • Dryss over sesamfrø, frisk koriander og litt lime rett før servering.

  • Topp gjerne med chilimajones til de voksne.

  • Jeg steke også eggnudler på panna til de ble spør og drysset over det hele.

Tips: Har sagt det før og sier det igjen – barna spiser (og smaker!) ofte mer når de får en ferdig dandert tallerken

God middag!

Neste
Neste

Torsk i kremet saus