Sticky Kyllingbowl
Ingredienser:
2 vokse + 2 barn
500 g kyllingfilet
2 ss maizena
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts paprikakrydder
2 hvitløksfedd
½ agurk
1 pose soyabønner
1 avokado
½ mango
2 stilker vårløk
Sesamfrø
+ stekte eggnudler som sprø topping om ønskelig
Saus:
1 dl utblandet kyllingbuljong
2 ss brunt sukker
1 ss honning
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
3 ss soyasaus
En kyllingmiddag som faktisk forsvinner fra tallerkenen! Enkel, frisk og smakfull middag som hele familien liker – perfekt i en travel hverdag.
Fremgangsmåte
Sticky kyllingbowl med mango, avokado og soyabønner!
Start med å sette risen på kok.
Del kyllingen i biter (jeg brukte ferdig oppdelt lårfilet).
Bland maizena, salt, pepper og paprikakrydder i en bolle.
Ha kyllingen og finhakket hvitløk i bollen og bland godt.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en liten skål.
Stek kyllingen raskt på høy varme til den nesten er gjennomstekt.
Tilsett sausen og la den koke inn til den blir litt karamellisert.
Kutt opp grønnsakene, kok soyabønnene og fordel alt på tallerkener.
Dryss over sesamfrø, frisk koriander og litt lime rett før servering.
Topp gjerne med chilimajones til de voksne.
Jeg steke også eggnudler på panna til de ble spør og drysset over det hele.
Tips: Har sagt det før og sier det igjen – barna spiser (og smaker!) ofte mer når de får en ferdig dandert tallerken
God middag!