Frokostrundstykker

 

Ingredienser:

  • 300 g fint speltmel

  • 100 g grovt speltmel

  • 50 g havregryn

  • 1 ts salt

  • 1 ts tørrgjær

  • 4 dl kaldt vann

  • Litt ekstra mel til utbaking

Nå har jeg forsket meg frem til den perfekte oppskriften på frokostrundstykker – og endelig sitter den! 🇳🇴

Fremgangsmåte

Rør sammen alt det tørre. Tilsett vann litt etter litt til du får en klissete deig.

Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i minst 10 timer (perfekt å røre sammen på kvelden og bake ut om morgenen).

Dryss litt mel på toppen, bruk en spiseskje til å sette små emner på et stekebrett.

Sett brettet rett inn i kald ovn, skru på 200 grader og stek i ca. 20 minutter – til rundstykkene er gylne og sprø utenpå.

Og voilà – ferske, luftige rundstykker som gjør helgemorgen ekstra rolig (og litt luksus).

Neste
Neste

Alt i en form