Frokostrundstykker
Ingredienser:
300 g fint speltmel
100 g grovt speltmel
50 g havregryn
1 ts salt
1 ts tørrgjær
4 dl kaldt vann
Litt ekstra mel til utbaking
Nå har jeg forsket meg frem til den perfekte oppskriften på frokostrundstykker – og endelig sitter den! 🇳🇴
Fremgangsmåte
Rør sammen alt det tørre. Tilsett vann litt etter litt til du får en klissete deig.
Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i minst 10 timer (perfekt å røre sammen på kvelden og bake ut om morgenen).
Dryss litt mel på toppen, bruk en spiseskje til å sette små emner på et stekebrett.
Sett brettet rett inn i kald ovn, skru på 200 grader og stek i ca. 20 minutter – til rundstykkene er gylne og sprø utenpå.
Og voilà – ferske, luftige rundstykker som gjør helgemorgen ekstra rolig (og litt luksus).