Cæsarpizza
Ingredienser:
Cæsardressing:
1 fedd hvitløk
1 ts dijonsennep
4 ss majones
1 ss olivenolje
4 dråper worcestershiresaus
1 dl revet parmesan
Saften av en halv sitron
Salt og pepper
Lett syltet rødløk:
1 rødløk
1 dl kaldt vann
Saften av en halv sitron
Salt og pepper
(La stå på kjøkkenbenken i minst 30 min)
Enkel hvit pizzasaus:
2 ss crème fraîche
1 fedd hvitløk
Frisk basilikum
Salt og pepper
Øvrig:
Kylling
Bacon
Romanosalat
Pizzadeig (lag selv eller bruk pinsa for en raskere variant)
Revet ost
Parmesanflak
Når to favoritter møtes… pizza + cæsarsalat = sant!
Fremgangsmåte
Start med å sylte rødløken: Skjær i tynne skiver og legg i en skål med kaldt vann, sitronsaft, salt og pepper. La stå mens du lager resten.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og spe med litt vann til du får ønsket konsistens.
Salt og pepper kyllingen, og brun den lett i en stekepanne til den får gyllen skorpe. Sett deretter i et steketermometer og etterstek i ovn til 65 grader. La hvile i minst 5 minutter. Stek bacon samtidig – gjerne i ovnen for enkelhetens skyld.
Bland romanosalaten med dressingen, og vend inn oppskåret kylling og sprøstekt bacon.
Stek pizzaen/pinsaen med et lag av den hvite pizzasausen og litt revet ost. Når bunnen er ferdigstekt, toppes den med salaten, syltet rødløk og rause flak av parmesan.
Nyt smaken av sommer – og denne digge komboen!