Cæsarpizza

 

Ingredienser:

Cæsardressing:

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ts dijonsennep

  • 4 ss majones

  • 1 ss olivenolje

  • 4 dråper worcestershiresaus

  • 1 dl revet parmesan

  • Saften av en halv sitron

  • Salt og pepper

Lett syltet rødløk:

  • 1 rødløk

  • 1 dl kaldt vann

  • Saften av en halv sitron

  • Salt og pepper
    (La stå på kjøkkenbenken i minst 30 min)

Enkel hvit pizzasaus:

  • 2 ss crème fraîche

  • 1 fedd hvitløk

  • Frisk basilikum

  • Salt og pepper

Øvrig:

  • Kylling

  • Bacon

  • Romanosalat

  • Pizzadeig (lag selv eller bruk pinsa for en raskere variant)

  • Revet ost

  • Parmesanflak

Når to favoritter møtes… pizza + cæsarsalat = sant!

Fremgangsmåte

Start med å sylte rødløken: Skjær i tynne skiver og legg i en skål med kaldt vann, sitronsaft, salt og pepper. La stå mens du lager resten.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og spe med litt vann til du får ønsket konsistens.

Salt og pepper kyllingen, og brun den lett i en stekepanne til den får gyllen skorpe. Sett deretter i et steketermometer og etterstek i ovn til 65 grader. La hvile i minst 5 minutter. Stek bacon samtidig – gjerne i ovnen for enkelhetens skyld.

Bland romanosalaten med dressingen, og vend inn oppskåret kylling og sprøstekt bacon.

Stek pizzaen/pinsaen med et lag av den hvite pizzasausen og litt revet ost. Når bunnen er ferdigstekt, toppes den med salaten, syltet rødløk og rause flak av parmesan.

Nyt smaken av sommer – og denne digge komboen!

Neste
Neste

Sommersalat