Bakt ostekake
Ingredienser:
Bunn:
70 g smør
150 g Digestive kjeks
1 ss sukker
Ostekaken:
900 g kremost
250 g sukker
1/2 salt
3 ss hvetemel
1 vaniljestang
Sitronskall, revet av en halv sitron
Sitronsaft fra 1/2 sitron
3 egg
1 eggeplomme
3 dl rømme
Topping:
1 1/2 dl rømme
1 ss sukker
Sitronsaft fra 1/2 sitron
Pynt med friske bær
Bakt ostekake toppet med friske bær. En kake jeg aldri har laget før, men som jeg definitivt kommer til å lage igjen. Passer perfekt til alle festdager i mai 🇳🇴
Fremgangsmåte
Smelt smør og tilsett sukker. Knus kjeksene i en bolle sammen med smøret og ha kjeksmassen i en rundform (jeg brukt en på 24 cm). Press den ned i formen med en slikkepott eller henderne slik at bunnen blir jevn og fin. Stek formen i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Avkjøl bunnen mens du lager fyllet.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha kremosten og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin og visp sammen i 30 sekunder slik at kremen blir jevn. Tilsett sukker, salt og hvetemel og bland godt sammen. Tilsett så sitronskall og sitronsaften, bland godt og ha så i eggene, ett og ett av gangen før du har i rømme og pisk til du får en glatt røre. Ha røren over i rundformen og stek ostekaken på 180 grader i 25–30 minutter. Åpne døren og la kaken stå til avkjøling i ovnen i 1 time.
Bland sammen toppingen, rømme sukker og sitron. Hell blandingen over ostekaken og sett den i kjøleskapet i minimum 8 timer, helst over natta.
Pynt med bær eller frukt og server. Denne ble nydelig!
God 17. mai 🇳🇴