Bakt ostekake

 

Ingredienser:

Bunn:

  • 70 g smør

  • 150 g Digestive kjeks

  • 1 ss sukker

Ostekaken:

  • 900 g kremost

  • 250 g sukker

  • 1/2 salt

  • 3 ss hvetemel

  • 1 vaniljestang

  • Sitronskall, revet av en halv sitron

  • Sitronsaft fra 1/2 sitron

  • 3 egg

  • 1 eggeplomme

  • 3 dl rømme

Topping:

  • 1 1/2 dl rømme

  • 1 ss sukker

  • Sitronsaft fra 1/2 sitron

  • Pynt med friske bær

Bakt ostekake toppet med friske bær. En kake jeg aldri har laget før, men som jeg definitivt kommer til å lage igjen. Passer perfekt til alle festdager i mai 🇳🇴

Fremgangsmåte

Smelt smør og tilsett sukker. Knus kjeksene i en bolle sammen med smøret og ha kjeksmassen i en rundform (jeg brukt en på 24 cm). Press den ned i formen med en slikkepott eller henderne slik at bunnen blir jevn og fin. Stek formen i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Avkjøl bunnen mens du lager fyllet.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha kremosten og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin og visp sammen i 30 sekunder slik at kremen blir jevn. Tilsett sukker, salt og hvetemel og bland godt sammen. Tilsett så sitronskall og sitronsaften, bland godt og ha så i eggene, ett og ett av gangen før du har i rømme og pisk til du får en glatt røre. Ha røren over i rundformen og stek ostekaken på 180 grader i 25–30 minutter. Åpne døren og la kaken stå til avkjøling i ovnen i 1 time.

Bland sammen toppingen, rømme sukker og sitron. Hell blandingen over ostekaken og sett den i kjøleskapet i minimum 8 timer, helst over natta.

Pynt med bær eller frukt og server. Denne ble nydelig!

God 17. mai 🇳🇴

Neste
Neste

Skagenrøre og focaccia