Skagenrøre og focaccia
Ingredienser:
Skagenrøre:
400 g reker
1/2 rødløk
2 ss fersk dill
4 ss majones
2 ss cream fraîche
2 ss rømme
1 sitron, både saft og skall
Salt og pepper
Focaccia:
900 g mel (tipo 00)
1 ts salt
1/2 pk gjær
1 ss honning
8 dl vann
Olje
Krydder
(Evt hakket hvitløk og oliven)
Skagenrøre og focaccia – perfekt til 17. maibordet 🇳🇴
Fremgangsmåte
Skagenrøre start med å blande sammen rømme, cream fraîche og majones. Finkutt rødløk og dill, og bland i. Rasp av skallet på sitronen og ha det i blandingen sammen med rekene. Rør godt sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Focaccia bland alt det tørre sammen før du har i vann og honning. La det heve i en time før du legger den i form og har over olje og lager hull med fingrene. Topp med krydder etter ønske. Jeg bruke basilikum (fersk og tørket), oregano, salt og pepper. La den etterheve i minimum 30 minutter. Stekes i oven i 30 minutter.
God 17. mai 🇳🇴