Skagenrøre og focaccia

 

Ingredienser:

Skagenrøre:

  • 400 g reker

  • 1/2 rødløk

  • 2 ss fersk dill

  • 4 ss majones

  • 2 ss cream fraîche

  • 2 ss rømme

  • 1 sitron, både saft og skall

  • Salt og pepper

Focaccia:

  • 900 g mel (tipo 00)

  • 1 ts salt

  • 1/2 pk gjær

  • 1 ss honning

  • 8 dl vann

  • Olje

  • Krydder

  • (Evt hakket hvitløk og oliven)

Skagenrøre og focaccia – perfekt til 17. maibordet 🇳🇴

Fremgangsmåte

Skagenrøre start med å blande sammen rømme, cream fraîche og majones. Finkutt rødløk og dill, og bland i. Rasp av skallet på sitronen og ha det i blandingen sammen med rekene. Rør godt sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Focaccia bland alt det tørre sammen før du har i vann og honning. La det heve i en time før du legger den i form og har over olje og lager hull med fingrene. Topp med krydder etter ønske. Jeg bruke basilikum (fersk og tørket), oregano, salt og pepper. La den etterheve i minimum 30 minutter. Stekes i oven i 30 minutter.

God 17. mai 🇳🇴

Forrige
Forrige

Bakt ostekake

Neste
Neste

Kyllingpai