Asiatisk ribbe med mangosalat

 

Ingredienser:
4 personer

  • 2 kg tynnribbe

  • 2 ts salt

  • 1 ts pepper

Glaze (saus):

  • 2 stk. sitrongress

  • 3 dl søt soyasaus, ketjap manis

  • 2 ss riseddik

  • 4 ss brunt sukker

  • 2 finhakket grønn chili

  • 4 hvitløksfedd

  • 4 cm revet frisk ingefær

  • skall av 1 lime

  • 1 hel kanelstang

  • 2 stjerneanis

Mangosalat:

  • 1 Mango

  • 2 gulrøtter

  • 2 selleristang

  • 2-3 stilker vårløk

  • 2 never hakket koriander

  • Litt olivenolje, salt og pepper

Har dere smakt asiatisk ribbe? Denne ble ekstra god, og anbefales veldig nå i desember. I tillegg er det skikkelig hyggelig å lage sammen.

Fremgangsmåte

Dette gjør du:

Sett ovnen på 125 grader. Ta ribba og skjær av svoren. Legg den i en ildfastform og sett i ovnen med steketermometer. På 80 grader er den klar, og dette tar ca 2-3 timer.

Lag så glazen. Bank litt på sitrongresset for å frigjøre aroma, før du deler det i mindre biter. Finkutt alt du trenger til glazen, begynn med å bland sammen ketjap manis, riseddik og brunt sukker i en kjele og kok opp.

Så tilsetter du resten, sitrongress, chili, hvitløk, limeskall, ingefær, kanelstang og stjerneanis. Kok til glazen tykner og skvis over limesaft.

Lag så mangosalten ved å kutte alle grønnsakene i strimler. Ha over olje, salt og pepper.

Pensle ribba med glazen etter at det har gått 1 time inn i steketiden. Fortsett penslingen et par ganger til før ribba er ferdigstekt, men ha litt av glazen igjen til servering. Siste 15 minuttene skrur du temperaturen opp til 225 grader.

Kok ris og server til. Nyt - denne er magisk!

Forrige
Forrige

Wok med spicy biff

Neste
Neste

Seitanribbe med rosenkål