Vesterålspotet

Dag Arvid Kristiansen er fjerde generasjons bonde fra Melbu. Han driver firmaet Vesterålspotet og har rundt 55 dekar med potetland, og produserer rundt 140 tonn poteter i året. Og alt selges uvasket.

Han har drevet med potet i flere år og mener bestemt poteten holder seg klart best når den ikke er vasket.

– Både det at poteten ikke blir vasket, og at den ligger mørkt gjør at den holder seg mye lengre, sier han.

Også fra et klimavennlig perspektiv har det jo mye å si å handle lokale varer, mener bonden.

– Poteten min har ikke reist langt før den havnet i butikken her på Sortland.

800 kilo solgt under “Jordnær Uke”

Daniel Holm-Aalborg (butikksjef Extra Sortland) er glad Kristiansen fikk potetene inn i butikkhyllene til Extra butikkene i Vesterålen. Det har i ettertid vist seg å være en ettertraktet vare.

– Det er stort sett ferdig-vaska potet vi har i butikken. Det har vært litt slik kundene vil ha det. Poteten fra Vesterålspotet er jo ikke vasket, men det brydde kundene seg fint lite om. Poteten viste seg å være av så god kvalitet, at vi nesten ikke trengte å anbefale den engang, forteller Holm-Aalborg.

Under kampanjen “Jordnær uke” i oktober 2022 solgte Extra på Sortland alene rundt 800 kilo av poteten til Vesterålspotet.

– Vi hadde flere kunder innom som kjøpte litt for å ha til dagens middag. Når de så kommer innom dagen etter og kjøper med seg flere kilo av poteten til Vesterålspotet, sier vel det litt om kvaliteten på produktet deres, sier Holm-Aalborg.

Så fornøyd er Coop Nordland med potetene til Vesterålspotet at tilbudet skal videreføres i flere at kjedens butikker i Vesterålen, og fast plass er allerede ordnet i butikken på Sortland.

– Kvaliteten på potetene, og de tilbakemeldingene vi har fått tilsa at vi bare måtte fortsette å ha disse i vårt rikholdige varesortiment. Vi gjør noen få endringer, blant annet skal poteten leveres i papirposer. For som vi vet holder poteten seg best når det er mørkt, sier Holm-Aalborg.

 

Hva: Potet fra Vesterålen
Sted:
Melbu
Hjemmeside

Forrige
Forrige

Potet fra Morten Furumo

Neste
Neste

Byfeskeren