Beiarmat

Beiarmat lager ost av melk fra egen gård, og spesialoster av lokal melk fra gårder i Beiarn.

Beiarmat ble etablert i 2017 ut i fra et genuint ønske om å skape noe av melk fra egen gård. På hjemgården har det vært tradisjon for å yste forskjellige varianter med brun og hvit ost, samt andre produkter som f.eks. gomme. De mener det er både viktig og spennende å videreføre denne kunnskapen, og samtidig gjøre noe mer ut av det: Både det å bygge egene arbeidsplass, men også å sikre gårdens framtidige produksjon.

Sommeren 2020 flyttet de inn i nye, tilrettelagte lokaler i det nye kommunale næringsbygget i på Trones i Beiarn. De investerte også i moderne og energieffektivt produksjonsutstyr. Her produserer de salatost, kremost, halvfast ferskost og modnet halvfast/fastost, samt gomme, prim og brunost. Samtidig har de testet ut å ivareta et annet “biprodukt” fra egen produksjon: Geitekillinger/kje. Her har de et utvalg produkter, fra grovpartert hel kje i forbrukerpakning, til beiarbeidede produkter som pølser og sous vide.


Hva: Oster
Sted:
Beiaren
Hjemmeside

 
Forrige
Forrige

Engeløya håndbryggeri

Neste
Neste

Den sorte gryte