Praksis i fri dressur

Foto: Nadia Norskott

Da nærmat-torget stod ferdig under nyåpningen av Skogluftkaféen og kaffebaren Samvirkelaget, var Eivinds (23) praksisperiode over. Nå visste han hvor mye arbeid som ligger bak et tilsynelatende enkelt resultat.

– Jeg hadde forestilt meg at jeg skulle bli holdt mye mer i handa, og at noen ville kikke meg over skulderen for å sjekke at det jeg gjorde ble riktig, sier verdalingen Eivind Vinne Englin.
Men sånn ble det altså ikke å være ute i praksis i Coop Nordlands markedsavdeling.

Eivind har i skrivende stund en blodfersk bachelor i internasjonal markedsføring fra Nord Universitet på sin CV, og tar til høsten fatt på et masterstudium i Global ledelse. Men før den tid er det sommerferie, og Eivind skal som mange andre studenter ut i sommerjobb.
– Jeg skal jobbe i markedsavdelingen til kjøpesentrene i Coop Nordland, forteller han, og legger til at det halve året han var i praksis, også ble en døråpner i forhold til sommerjobb.

Men la oss gå litt tilbake i tid. Høsten 2019 flyttet Eivind fra Verdal til Bodø for å ta den før omtalte bacheloren.
– Siste semester fikk vi følgende valg: Enten skrive en fullverdig bacheloroppgave, eller være ute i praksis og slippe unna med en midtveis - og sluttrapport.
Eivind valgte det siste, og har ikke angret ett sekund.
– Det er det beste valget jeg har gjort så langt i min studietid.

– Jeg fikk raskt noen oppgaver å løse, og nokså frie tøyler innenfor de rammene som lå der, sier Eivind. Overraskende nok ble fokuset på markedsutvikling større en fokuset på markedsføring. Noe han trivdes utmerket med.
– Det ble nok litt førende for hva jeg søkte videre på, sier han.
Coop Nordland har i sin strategiplan for bærekraft satt seg et mål om å selge mer lokal mat i butikkene sine. Med det bakteppet ble en av oppgavene å kartlegge lokale produsenter i Nordland som kan tenke seg å selge produktene sine i Coop sine nærbutikker.
– Det betyr at jeg i dag har veldig god oversikt over produsenter som har et realistisk produksjonsnivå når det gjelder å selge i butikk, sier han.

Mot slutten av praksisperioden var det klart for nyåpning av Samvirkelaget, og midt i lokalet stod nærmat-torget, med lokalproduserte varer fra Nordland.
– Etter fem måneder med papirer, skjema og mail, var det utrolig artig å se et fysisk resultat. Det ble viktig læring for meg, å se hvor mye jobb som ligger bak noe som ser så enkelt ut, sier Eivind, som har en helhjertet anbefaling å komme med til framtidige studenter:
– Velg praksis framfor bacheloroppgave. Nytteverdien er enorm, avslutter Eivind Vinne Englin.

Forrige
Forrige

Årets nykommer - Grønt fra Laks

Neste
Neste

Få ditt favorittgarn hjem i posten